Μπισκότα με άρωμα λεμόνι χωρίς αυγά και βούτυρο

Τι χρειαζόμαστε : 
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 175 γρ. κορν φλάουρ
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 φακελάκι βανίλια
  • το ξύσμα 1 λεμονιού
  • 1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
  • 3-4 κουταλιές της σούπας λικέρ λεμονιού
  • κρύο νερό
  • 225 γρ. ελαιόλαδο
  • λίγο αλάτι



Πάμε να τα φτιάξουμε: 
  1. Ανακατεύουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, τη βανίλια και το αλάτι. Κάνετε μια λακκούβα στο κέντρο του μείγματος και ρίχνουμε το λάδι και το λικέρ. Ανακατεύουμε με τις μύτες ενός πιρουνιού να ενσωματωθούν. 
  2. Διαλύουμε  σε λίγο νερό τη μαγιά, την ενώνουμε με το μείγμα και αρχίζουμε να πλάθουμε τη ζύμη ενσωματώνοντας λίγο κρύο νερό μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και μαλακή. Ανοίγουμε σε αρκετά λεπτό φύλλο με τον πλάστη και κόβουμε με κουπ πατ ή με το χείλος ενός ποτηριού μπισκότα στο σχήμα που θέλουμε.
  3. Απλώνουμε τα μπισκότα σε λαμαρίνα την οποία έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για μάξιμουμ 15'. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν καλά πριν τα καταναλώσουμε ή τα αποθηκεύουμε.