Μικρασιατικα τσουρεκια της γιαγιας

Ορισμένες συνταγές όταν περνάνε από την γιαγιά στην εγγονή ε πως να το κάνουμε έχουν άλλη γλύκα όχι μόνο στην γεύση αλλά και στα συναισθήματα! Λόγω των ημερών σκέφτηκα να σας δώσω την πιο επιτυχημένη και νόστιμη συνταγή για αφράτα τσουρέκια.
Την συνταγή αυτή την είχε η γιαγιά μου ,Μικρασιάτισα σε καταγωγή,θυμάμαι που την έφτιαχνε μαζί με την μαμά μου και εγώ τώρα με την σειρά μου συνεχίζω να την φτιάχνω.Ένα χαρακτηριστικό αυτής της συνταγής είναι ότι τα τσουρέκια δεν «απλώνουν»
Η μόνη αλλαγή που έχω κάνει είναι στο βούτυρο (η γιαγιά χρησιμοποιούσε παραδοσιακή φυτίνη αλλά εγώ προτιμώ το λούρπακ)
Τα τσουρέκια είναι «μπελαλίδικα» που λέμε και εμείς εδώ στην Αρτάκη αλλά στο τέλος σε επιβραβεύουν με την γεύση τους. Και η διαφορά που κάνει αυτά τα τσουρέκια επιτυχημένα είναι ότι παραμένουν αφράτα όχι μόνο την πρώτη μέρα αλλά και τις επόμενες!

Δείτε την συνταγή εδώ