Λάθη στο μακιγιάζ που σε κάνουν να φαίνεσαι μεγαλύτερη

1. Το concealer που απλώνουμε στην περιοχή κάτω από τα μάτια, δεν πρέπει να είναι πολύ ανοιχτό αλλά ούτε και πολύ σκούρο. Επιπλέον αν έχουμε σοβαρό πρόβλημα με μαύρους κύκλους ή σακούλες, προτείνετε να επιλέγουμε ελαφριά και όχι βαριά προϊόντα, καθώς έτσι γίνεται πιο έντονο το πρόβλημα. Βρες την απόχρωση που δίνει φυσικό αποτέλεσμα και ξεχάστε τα ανοιχτά και τα σκούρα προϊόντα.

Extra Tip: Αν έχεις έντονους κύκλους, δοκίμασε να ενυδατώσεις  την περιοχή λίγα λεπτά πριν την καλύψεις με concealer.

2. Το ρουζ σε έντονη απόχρωση ροζ ή κοραλί έχει μπει ξανά στο νεσεσέρ μας, δεδομένου ότι η εποχή προτείνει fresh and healthy makeup look. Απόφυγε το έντονο χρώμα στο κέντρο των μήλων σας. Όταν βούτας το πινέλο στο ρουζ, στη συνέχεια το φυσήξεις το για να φύγει η περιττή ποσότητα. Ύστερα με απαλές κινήσεις προσθέτεις φρεσκάδα στο μάγουλό σου, ακολουθώντας το κόκκαλο των μήλων σου.

3. Αν νομίζεις  ότι τα shimmery και τα metalic κραγιόν σου ταιριάζουν απόλυτα, ίσως υπερβάλεις  λίγο. Χρειάζονται συγκεκριμένο τρόπο εφαρμογής για να μη δείχνεις  μεγαλύτερη από την ηλικία σου.  Είναι προτιμότερο να απλώσεις  ένα matte κραγιόν σε όλα σου τα χείλη και στη συνέχεια στο κέντρο να προσθέσετε το shimmery ή το μεταλλικό κραγιόν σου, για extra λάμψη.

4. Μεγάλη προσοχή απαιτείται και με τις τεχνικές κοψίματος και γυαλάδων, highlighting, contouring, strobing. Να θυμάσαι  ότι όσο λιγότερα κάνεις στο πρόσωπο σου, τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα. Αποφύγε τις υπερβολές, τις μεγάλες ποσότητες και τις σκληρές κινήσεις. Δουλεύουμε τοπικά, απαλά και με μικρές ποσότητες καλλυντικών.

5. Τέλος, χρησιμοποιούμε τη μάσκαρα για να τονίσουμε το βλέμμα. Για να το πετύχουμε αυτό, επιμένουμε στις ρίζες και όχι στις άκρες των βλεφαρίδων μας. Κάνε δύο, με τρία περάσματα για έντονο και εντυπωσιακό βλέμμα και για μία ακόμη φορά, ξέχασε τις υπερβολές.