Μια βόλτα γεμάτη δέος στα Μετέωρα

Τι να πει κανείς για τα Μετέωρα; Είναι απλά μαγικά. Ανάμεσα στους ιερούς βράχους νιώθεις ασφάλεια και ηρεμία.
Τα Μετέωρα είναι έξω από την Καλαμπάκα (κομώπολη στο νόμο Τρικάλων). Με το που μπαίνεις στην Καλαμπάκα μυρίζεις ένα ξεχωριστό άρωμα στην ατμόσφαιρα που λογικά οφείλεται στους βράχους των Μετέωρων. Και νιώθεις δέος μόλις αντικρίζεις μέσα από την Καλαμπάκα, τα Μετέωρα.

Τα Μετέωρα αποτελούνται απο σύμπλεγμα από τεράστιους σκοτεινόχρωμους βράχους από ψαμμίτη. Και οι οποίοι υψώνονται έξω από την Καλαμπάκα, κοντά στα πρώτα υψώματα της Πίνδου και των Χασίων.

Επάνω σε κάποιους βράχους των Μετέωρων ειναι χτισμένα μοναστήρια. Τα οποια σου δίνουν την εντύπωση ότι ξεφυτρώνουν μέσα από τους βράχους. Πλέον αυτά τα μοναστήρια αποτελούν το δεύτερο πλέον σημαντικό μοναστικό συγκρότημα στην Ελλάδα, ύστερα από το Άγιο Όρος. Από τα τριάντα που υπήρξαν ιστορικά, σήμερα λειτουργούν μόνον έξι, τα οποία, από το 1988, περιλαμβάνονται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Υπάρχουν σημεία όπου μπορεις να χαζέψεις το απέραντο και ακόμα και αν φοβάσαι τα ύψη εκεί να νιώσεις σιγουριά και ασφάλεια ώστε να κάτσεις επάνω στα βράχια και να νιώσεις γαλήνη. Ούτε καν θα σε νοιάξει ότι το μέσο υψόμετρο είναι 313 μέτρα.

Το πως δημιουργήθηκαν τα Μετέωρα κανείς δεν έχει εξηγήσει μέχρι σήμερα και ούτε στην μυθολογία υπάρχει κάτι για αυτά. Και αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον.

Γιατί να επισκεφτείς τα Μετέωρα;

Για να διώξεις τα προβλήματα που εχεις ώστε να νιώσεις την απόλυτη γαλήνη.

Γιατί αξίζει να δεις και να νιώσεις τα συναισθήματα από κάτι τόσο περίεργο.

Ποια είναι η κατάλληλη εποχή για να πας στα Μετέωρα;

Ο χειμώνας. Δεν υπάρχει καλύτερο σκηνικό από το χειμωνιάτικο για να πας εκεί. Γιατί ο χειμωνιάτικος καιρός σου δίνει την δυνατότητα να θα χαθείς μέσα σε υπέροχες απαλές ομίχλες ώστε να νιώσεις ότι είσαι μέσα στα σύννεφα.

Μην ξεχάσεις να επισκεφτείς όλα τα μοναστήρια, να καθίσεις στους βράχους και να πας στο σπήλαιο της Θεόπετρας.