Άνθρωπος και άλογο,μια σχέση...ιππόσχεση

Όλοι γνωρίζουμε πώς τα άλογα είχαν πολύ σημαντική και ξεχωριστή θέση στην καρδιά και στην ζωή των ανθρώπων από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα.

Έχουν χρησιμοποιηθεί σε μεταναστεύσεις,σε ταξίδια και τα Φριζικά είναι αυτά που έχουν χαρακτηριστεί ως άλογα πολέμου. Έχουν βοηθήσει πάρα πολύ τον άνθρωπο και στις γεωργικές δουλειές. Έχουν γίνει αντικείμενο τέχνης και δεν είναι καθόλου τυχαίο που τα πιο σημαντικά ονόματα στην ιστορία είχαν άλογο. Ας δούμε όμως τι θέση έχουν τώρα στην ζωή του ανθρώπου.                                                                  

Δεν είναι και λίγοι αυτοί που έχουν σήμερα στην κατοχή τους άλογα και για να φτιάξουν μία σχέση εμπιστοσύνης μαζί τους έχουν περάσει από πολλά στάδια. Τα άλογα είναι ευαίσθητα και σκεπτόμενα πλάσματα που χτίζουν δυνατές και προσωπικές σχέσεις με τον αναβάτη τους. Πόσοι όμως γνωρίζουν πως να προσεγγίσουν ένα άλογο; Πόσοι έχουν το θάρρος να τα βάλουν με ένα πλάσμα μίσο τόνο και πάνω; Κι όμως, μπορεί να δείτε έναν άνθρωπο 1.50 μέτρο να κουμαντάρει ένα τέτοιο πλάσμα. Το μυστικό κρύβετε στην συμπεριφορά του προς αυτό. Ο αναβάτης θα πρέπει να μιλάει στο άλογο του με καθησυχαστικό τρόπο, θα πρέπει να το νιώθει και φυσικά να μην φοβάτε. Τα άλογα όπως και ο άνθρωπος, διαισθάνονται τον φόβο και νιώθουν άβολα. Μπορεί να γίνουν ιδιαίτερα επικίνδυνα αν δεν τα αντιμετωπίσουμε σωστά. Ποτέ δεν πρέπει να χτυπάμε ενα τέτοιο πλάσμα γιατί αυτομάτως η συμπεριφορά του θα αλλάξει και θα γίνει βίαιη.
Πάντα κοιτάμε το εσωτερικό τους, τα κοιτάμε στα μάτια χωρίς φόβο, χωρίς κακία και τότε αυτό θα μας δωθεί ολοκληρωτικά. Είναι πολύ φιλικά πλάσματα και η επαφή μαζί τους έχει και θεραπευτικές ιδιότητες.

Σήμερα λοιπόν, βλέπουμε πολλούς ιππικούς ομήλους να παραδίδουν μαθήματα ιππασίας σε μικρούς και μεγάλους και πολλές φορές γίνονται και για ιατρικούς λόγους. Η θερμοκρασία που εκπέμπει το σώμα τους κατά την διάρκεια της ιππευσης ή απλώς ακουμπόντας τα, έχουν θετική επιρροή στην ψυχολογία του αναβάτη ή του επισκέπτη.Γιατί η εξωτερική εμφάνιση του αλόγου είναι ότι πιο όμορφο για την εσωτερικότητα του ανθρώπου.
Πλάσματα ζηλευτά, καμαρωτά που ποτέ δεν θα αντικαταστήσουν τον σκύλο ή την γάτα.  

Ο μύθος λέει πώς ο Θεός δημιούργησε το άλογο απο τους τέσσερις άνεμους.Το προίκισε με πνεύμα από το Βορρά,δύναμη από το Νότο,ταχύτητα από την Ανατολή και εξυπνάδα από την Δύση.Τυχεροί λοιπόν αυτοί πού μπορούν να έχουν μία τέτοια σχέση. ΙΠΠΟΣΧΕΣΗ.